Beiskolázás

Tájékoztatás a a 2022. évi rendkívüli felvételi eljárásról

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium a 2022/2023. tanévre, 0605 technikumi tanulmányi területre (két tanítási nyelvű (NÉMET) turisztika) rendkívüli felvételi eljárást hirdet 2022. május 9-20. időszakra a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 43. § (2)-(3) bekezdése alapján.

A rendkívüli felvételi eljárásban új jelentkezési lapot kell benyújtani a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiumba.

0608 Rendészet és közszolgálat – Közszolgálati technikus

Nyelvi előkészítő évfolyam, két tanítási nyelvű képzés – angol

Felvétel: hozott pontok+központi felvételi

A rendészeti és közszolgálati ágazat képzés időtartama két tanítási nyelven 1+5 év, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairány: közigazgatási ügyintéző.

A közszolgálati technikus a közszolgálat széles szakmai vertikumán belül részletesen megismerkedik a közigazgatási tevékenység-terület szabályaival, sajátosságaival, 

0606 Gazdálkodás menedzsment – pénzügyi-számviteli ügyintéző

Nyelvi előkészítő évfolyam, két tanítási nyelvű képzés – angol

Felvétel: hozott pontok+központi felvételi

Az első év egy nyelvi előkészítő év, a két tanítási nyelvű képzés megalapozására, ekkor az osztály 9.kny elnevezés alatt működik, majd a következő évben térnek rá a 9. évfolyam tananyagának elsajátítására.

A két tanítási nyelvű képzés azt jelenti, hogy az angol nyelvet is emelt óraszámban tanulják, és ezen kívül minden tanévben 2 tantárgyat angol nyelven tanulnak a diákok.

Oldalak