Viczián Vivien kick-box sikerei

Intézményünk tanulója, Viczián Vivien (9/EKNY) május 28-án Horvátországban, Karlovacban a „Karlovac Open” kick-box Európa-kupán vett részt, ahol Juniorban és a „-50” kategóriában is 2. helyezést ért el.

10 éve sportolsz. Miért választottad ezt a sportágat?

Először a bátyám kezdte el 6 éves korában. Otthon rajtunk gyakorolta az új technikákat. Egyre több felszerelést kapott, amelyeket mi is használhattunk. Hatéves korunkban mi azt kértük szülinapunkra, hogy elmehessünk egy edzésre. Így indult el.

Ki a legeredményesebb a családban?

Én. 2016-ban Írországban szereztem meg a világbajnoki, 2017-ben Macedóniában az európai-bajnoki címet.

Sokat utaztok a nemzetközi versenyek miatt. Van-e idő szétnézni abban az országban, ahol versenyeztek?

Nincs. Az adott országban a tornacsarnokot, az odavezető utat és a szállodát látjuk csak.

Barátságok köttetnek ezeken a nemzetközi versenyeken a többiekkel?

Nagyon sok barátnőm van különböző országokban, például Olaszországban vagy Németországban. Online tartjuk a kapcsolatot és a versenyeken találkozunk. Ezek versenybarátságok. De van egy német, egy olasz és bolgár lány, akikkel nagyon jóban vagyok. A testvérem német barátnőjével is nagyon jól megértjük egymást.

Mi volt a legfelejthetetlenebb élmény számodra?

2016-ban a világbajnoki cím megszerzése. Felejthetetlen az egésznek a hangulata, ahogy szurkolt nekem a magyar csapat. A legjobb, amikor a dobogóra felálltam.

Hány tagja van a válogatottnak?

Kategóriánként csak két ember mehet ki a nemzetközi versenyre. Ezért mindig meg kell küzdeni. El kell érni az első helyezést és a ranglista első helyezését is. Sajnos van, hogy kiesnek kategóriák, mert úgy alakul. Általában 150 tagja van a magyar válogatottnak.

Melyik mérkőzésed volt a legnehezebb?

2019-ben az Európa-bajnokság Győrben. Nagyon jó formában éreztem magamat, de sajnos a szerencse nem állt mellém. Az utolsó két másodpercben vezettem még, amikor kaptam egy két pontos fejrúgást, mivel én csak egy ponttal vezettem, ezért a bolgár lány nyert.

Mi a legnehezebb ennél a sportnál?

Koncentrálni, figyelni kell. Ott kell lenni fejben és szívből kell akarni, mert másként nem fog menni. Sokat kell meccs közben gondolkodni, hogy milyen technikát alkalmazzak. Azt javasolták nekem, hogy mindig a másik fél szeméből olvassak.

Kitűnő tanuló vagy. Hogy tudott összehangolni a sportot a tanulással?

Nehezen. A tanulás mellett a kicsiknek, az óvodásoknak és a haladóknak is edzést tartok. Kb. 25-30 gyerek van a csoportban. Segítünk a testvéremmel az edzőnek, ezzel vesszük le a válláról a terhet.

Mi tetszik ebben a sportban?

Nagyon hálás vagyok ennek a sportnak, az edzőmnek is. Sok mindent megtanultam. Ezáltal váltam azzá, ami most vagyok.

A májusi versenyen miért nem te lettél az első?

Ugyanazzal a bolgár lánnyal mérkőztem, aki elvette tőlem az európa-bajnoki címet. Ez blokkolt. De remélem, hogy találkozunk még egyszer és legyőzöm.

Mit szeretnél még elérni?

A kick-boksz olimpiai szám lett. Szeretnék az olimpián részt venni 2028-ban.

A család mit szól, hogy ezt a sportot választottátok?

Nagyon örülnek minden egyes sikerünknek és eredményeinknek, amelyeket elértünk a versenyeken vagy az életben. Ők is büszkék ránk, amiért ilyen emberek lettünk ezáltal a sport által.

Kategória: