Erasmus+ oktatói mobilitás - beszámoló

A 2023-1-HU01-KA122-VET-000148082 számú Erasmus+ tanári mobilitási program keretében belül 2024. március 17-24 között volt alkalmam egy hetet eltölteni Puerto de la Cruz-ban, Tenerife mesés városában.

A tanfolyamot az Erasmus Learning Academy szervezte, címe: Effective Classroom Management Strategies for teachers and education staff. A tanfolyam középpontjában hatékony osztálytermi menedzsment stratégiák megismertetése, elsajátítása, valamint gyakorlati alkalmazása volt.

A tanfolyamon résztvevők dán, lengyel, illetve magyar pedagógusok voltak, akikkel sokat beszélgettünk a generációs különbségekről, illetve arról, hogyan lehet ezeket hatékonyan áthidalni.

Amellett, hogy többek között számos olyan hasznos applikációval megismerkedtünk, melyek segítségével az oktatási-tanulási folyamatot érdekesebbé tehetjük, illetve konfliktuskezelési stratégiákat tanultunk, volt időnk kulturális programokon is részt venni.

A Teide Nemzeti Park vulkanikus hegyével, a Loro Parque hihetetlen delfin, oroszlánfóka és papagáj showjaival, La Orotava a festői kisváros, ahol számos gyönyörű koloniális épületet és kertet lehet felfedezni, Garachico a bájos kisváros, ahol a történelem és a természet csodálatos összhangban találkozik, Icos de los Vinos impozáns sárkányfájával, és nem utolsó sorban Puerto de la Cruz városa hangulatos sétálóutcájával, valamint mesés fekete homokos partjával mind olyan ikonikus helyek, melyeket kötelező meglátogatni, amennyiben Tenerifére utazik valaki.

Összegzésképpen elmondhatom, hogy az Erasmus+ tanári mobilitási program a szakmai fejlődés és a kulturális élmények mellett motivációt és inspirációt nyújtott. Új lendületet adott az oktató tevékenységhez, segítve ezzel a személyes és szakmai fejlődést.

Gábor Gabriella

Kategória: